Ποιοί είμαστε

We turn ideas into works of art
WE LOVE DESIGN!
THAT’S HOW WE GOT HERE!

Με σεβασμό στην παράδοση της οικογένειας που πηγαίνει πίσω στο 1963 το εργαστήρι παραδοσιακής τέχνης χειροποίητου σιδήρου του Κωνσταντίνου Τσάτση έχει καταφέρει να εξελίξει την τέχνη του σιδήρου δημιουργώντας το δικό του design που το καθιστά μοναδικό. Δουλεύοντας τα πιο σκληρά υλικά της φύσης, το σίδηρο και τον μπρούτζο, παράγει κλασικά και μοντέρνα έργα που συνδυάζουν την τέχνη, την εμπειρία και την παράδοση.

Το εργαστήρι ειδικεύεται σε κάγκελα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, πόρτες, πύλες, έπιπλα, φωτιστικά και ιδιαίτερες κατασκευές με βάση τις ανάγκες κάθε πελάτη. Τις τελευταίες δεκαετίες το εργαστήρι δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο την Ήπειρο

…A skeptic is a person who, when he sees the handwriting on the wall, claims it is a forgery.

Μια τέχνη που παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου 

 

Η μεταλλοτεχνία στον ελλαδικό χώρο έχει μεγάλη παράδοση, που ξεκινά από την Χαλκολιθική περίοδο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα. 

 

Με σεβασμό στη τέχνη και τη παράδοση μας, σφυρηλατούμε εσωτερικές σκάλες (link την κατηγορία) εξωτερικές πύλες (link την κατηγορία), πέργκολες & στέγαστρα (link την κατηγορία) και παραδοσιακλα κάγκελα (link την κατηγορία) για ξεχωριστές μεταλλικές κατασκευές που μένουν αναλλοίωτες στην πάροδο του χρόνου. 

 

Η σφυρηλάτηση (forging) είναι και αυτή μια από τις πιο παλιές μεθόδους μορφοποίησης, συγκόλλησης και σκλήρυνσης των μετάλλων. Χρησιμοποιείται ευρέως στο παραδοσιακό σιδηρουργείο, στο παραδοσιακό χαλκουργείο και στη βαριά βιομηχανία. Κατά τη σφυρηλασία, ένα κομμάτι μετάλλου διαμορφώνεται και σκληραίνει με συνεχή χτυπήματα ανάμεσα στη σφύρα (το κινητό τμήμα) και τον άκμονα (το αμόνι, δηλ. το ακίνητο τμήμα).